Komende evenementen

Jeremy Corbyn en de rijken

The Economist gaf op 2 mei een inkijkje in de reacties van de rijkere huishoudens op een mogelijke Labourregering onder leiding van Jeremy Corbyn. Het lijkt op lichte paniek.
Op Guernsey zijn ze blij met Corbyn: de verkoop van eigendommen op dit belastingparadijs schiet immers door het dak, omdat allerlei superrijken er een onderkomen zoeken als vluchtroute mocht Corbyn premier worden.
Een firma die de centen van de rijken beheert organiseerde een conferentie onder de titel: “Hoe je rijkdom Corbyn-bestendig te maken” (“How to Corbyn-proof your wealth”). De conferentie was uitverkocht.
Een andere firma deed een onderzoek naar wat haar cliënten als de grootste bedreiging voor hun  fortuin zagen. Niet minder dan 42 procent zette een mogelijke Labourregering bovenaan!
Wat vrezen deze rijken dan? Natuurlijk hogere belastingen! Maar erger nog vrezen ze kapitaalcontroles, ook al is daar wat Labour betreft geen sprake van. De idee hun geld niet meer te kunnen plaatsen waar ze willen is voor de superrijken een ware nachtmerrie. Ook zijn ze bang voor de aangekondigde nationalisaties: de superrijken willen hun alleenheerschappij in de economie niet kwijt raken.
Je zou er om kunnen lachen, ware het niet dat het deze mensen zijn die het lot van onze planeet en onze samenleving vooralsnog in handen hebben. (fs)

 

Reacties plaatsen niet mogelijk