Komende evenementen

Mist Nederland Europees herstelgeld?

2 november 2020 – Nederland heeft recht op zes miljard euro uit het Europees herstelfonds. Maar daartoe moet het ingaan op dwingende aanbevelingen uit Brussel. Mark Rutte zelf had aangedrongen voorwaarden te koppelen aan geld uit het Europees herstelfonds.
Volgens de NOS zou Nederland volgens Brussel de hypotheekrenteaftrek verder moeten beperken, meer mensen aan het werk zetten in de zorg, en de belastingregels voor grote ondernemingen aanpassen. Ook moeten zelfstandigen beter worden beschermd.
Een en ander ligt politiek moeilijk, en de plannen moeten voor 30 april 2021 zijn ingediend. Maar een maand eerder houdt Nederland verkiezingen voor de Tweede Kamer. Gaat het dus wel lukken?
Nederland kan het geld later alsnog claimen, maar dan liggen Nederlandse bedrijven toch een jaar achter op de concurrentie. Dat vinden ze in de Nederlandse maritieme industrie bijvoorbeeld niet fijn: “Als het kabinet niet snel actie onderneemt, wordt het speelveld alleen nog maar verder verstoord.”
Italiƫ heeft zijn plan al ingediend, en daar mag de maritieme industrie voor zes miljard euro moderne schepen gaan bouwen. (fs)

 

Reacties plaatsen niet mogelijk