Komende evenementen

Moedige journaliste zet Rutte en Mitsotakis met de billen bloot

10 november 2021 – Ontslagnemend Nederlands premier Rutte was gisteren op ‘werkbezoek’ in Athene. Tijdens de persconferentie met zijn Griekse evenknie Mitsotakis interpelleerde de journaliste Ingeborg Beugel van de Groene Amsterdammer de Griekse premier met de vraag: “Premier Mitsotakis,  wanneer gaat u nou eens stoppen met liegen? De leugens over de pushbacks. Leugens over wat er gebeurt met de vluchtelingen in Griekenland. Alstublieft, beledig mijn intelligentie en die van de journalisten over de hele wereld niet. Er is overweldigende evidentie over de pushbacks, maar u blijft liegen en ontkennen. Waarom zegt u niet gewoon: we werden door Brussel in de steek gelaten,  we hebben 6 jaar tevergeefs gewacht, er is geen enkele relocatie …  ja, ik bega wrede barbaarse pushbacks.” Hieronder de bewuste vraagstelling

 

In zijn geïrriteerd antwoord verloor Mitsotakis de pedalen toen hij bij hoog en laag beweerde dat Beugel het eiland Samos, waar vluchtelingen worden samengebracht,  niet bezocht had; de journaliste had er in mei nog een reportage over gemaakt… Ze heeft trouwens nog meer ervaring met de vluchtelingenproblematiek in Griekenland: ze riskeert veroordeling voor het onderdak bieden aan een Afghaanse vluchteling.

Beugel wou ook nog van haar eigen premier weten of Griekenland niet moet gesanctioneerd worden wegens de schending van mensenrechten, en hoe het zit met zijn eigen verantwoordelijkheid, aangezien hij zich verzet tegen Nederlandse gemeenten die aanbieden om een aantal vluchtelingen op te nemen. Verder dan een ‘flutverhaal’ kwam Rutte niet, al drukte hij in 2015 zijn afkeer voor flutverhalen uit wanneer het ging over de Griekse inwilliging van de Troika-eisen. Maar Athene had toen nog een linkse regering… (hm)


 

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *