Komende evenementen

Nieuwe fratsen van de Europese Commissie

13 mei 2024 – Er sijpelde niks van door naar krant of nieuws, en je vond er alleen maar iets over op uithoekjes van het internet. Nochtans zijn de volgende twee berichten over de Europese Commissie veelzeggend over het Europa waarover u binnenkort uw stem kunt uitbrengen. Ik noem het ā€˜fratsenā€™ omdat je zoiets niet verwacht van een gerenommeerde instelling die geen gebrek heeft aan goed geĆÆnformeerde raadgevers.

Frats 1:

De Europese Commissie kapittelt Egypte dat het mensenrechten van vluchtelingen moet respecteren en geen illegale pushbacks mag toepassen. Egypte is het toevluchtsoord van onder meer honderdduizenden Soedanezen die de oorlog in hun land ontvluchten, maar ook van Syriƫrs, Libiƫrs, Palestijnen en Yemenieten.
De Europese autoriteiten hebben een heilige schrik dat een deel van deze vluchtelingen zal proberen het Fort Europa binnen te dringen. Commissievoorzitter von der Leyen trok daarom in maart naar CaĆÆro, samen met de premiers De Croo (BelgiĆ«), Meloni (ItaliĆ«) en Mitsotakis (Griekenland), en sloot er een miljardendeal met sterke man Sisi om van zijn land een voorpost van de EU grensbewaking te maken.

Heel wat mensenrechtenorganisaties en waarnemers hebben gewaarschuwd dat de EU zich met deals als deze met Egypte, maar ook eerder met Turkije en Tunesiƫ, afhankelijk maakt van ondemocratische regimes die het niet nauw nemen met mensenrechten. Precies dat is wat nu gebeurt. De opvang laat er zoveel te wensen over dat sommige Soedanezen dan toch maar terugkeren naar hun door oorlog geteisterd land. Rapporten over willekeurige gevangenneming, pushbacks en deportering zijn legio.

Het is dan ook buitengewoon arrogant als de Commissie het aandurft om regimes, die ze bonafide genoeg vond om er een deel van de Europese grensbewaking aan uit te besteden, terecht wijst voor inbreuken op mensenrechten, inbreuken die ze bovendien zelf laat begaan binnen de EU.

Frats 2

De Europese Commissie organiseerde op 7 mei in Brussel een conferentie over de strijd tegen racisme, antisemitisme en vreemdelingenhaat. Ze vond er niets beter op dan de IsraĆ«lische buitenlandminister Katz als spreker uit te nodigen. De Joodse auteur en journalist Arthur Neslen legt in een artikel in EUObserver uit waarom de racist, antisemiet en xenofoob Katz ongeveer de laatste is die kan uitgenodigd worden voor een dergelijke conferentie. Zijn visie op de oorlog tegen de Palestijnen: ā€œWe zullen de terroristische organisatie Hamas bestrijden en vernietigen. De hele burgerbevolking in Gaza wordt bevolen om onmiddellijk te vertrekken. We zullen winnen. Ze zullen geen druppel water of ook maar Ć©Ć©n batterij meer ontvangen totdat ze de wereld verlaten.”

Als IsraĆ«lische minister bevoegd voor de geheime diensten riep hij op tot “gerichte civiele eliminaties” – moordaanslagen – op leiders van de geweldloze Boycot Desinvestering en Sancties (BDS) beweging.

(hm)

 


 

 

Een reactie op “Nieuwe fratsen van de Europese Commissie”

 1. Thanks Herman, staat U mij toe dat ik Rosa Luxemburg citeer : ” Het meest revolutionaire wat je kunt doen is luidkeels verkondigen wat er op dit moment aan het gebeuren is ” !
  Mijn conclusies van uw informatieve artikels zijn voor Frats 1 :
  Dat plechtige verklaringen gebakken lucht zijn, een mooie faƧade, als het er echt toe doet worden de verheven principes aan de kant geschoven en de slachtoffers zijn zoals altijd de meest kwetsbare !
  Frats 2
  Over de vergadering of conferentie van 07 mei dat roept bij mij het Drama “FAUST “van de dramaturg Goethe op . In dat drama eist de duivel Mefisto dat Faust zich verbindt met hem ! Faust tekent het pact met Mefisto in bloed ! en waardoor hij een kind verwekt bij Grietje
  Ik heb de indruk dat Europa hetzelfde lot ondergaat als Grietje in “Faust I ” ze verliest alles en moet haar kindje verdrinken .Is de EU haar kindje aan het verdrinken ?? omwille van dat Duivels pact !

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *