Komende evenementen

Het Midden-Oosten en Europa

door Theo Aerts
13 november 2023

 

Een politicus handelt in functie van de volgende verkiezingen
Een staatsman handelt in functie van de volgende generatie

Met bovenstaand statement wens ik aan te tonen dat noch Israƫl noch Europa noch de USA een toekomstvisie hebben om het conflict op te lossen.

    • IsraĆ«lische regeringen zijn al jarenlang de gegijzelden van hun regeringscoalities en dus rijden ze zich permanent klem. Daardoor is een coherent buitenlands beleid onbestaande, want alles staat in het teken van de volgende verkiezingen.
    • De EU schonk de laatste dertig jaar meer dan 50 miljard Euro aan de Palestijnse Autoriteit met het doel tot een democratische economische Onafhankelijke Palestijnse Staat te komen. Maar spijts deze steun heeft de EU niets in de pap te brokken !
      Europa is eveneens de belangrijkste handelspartner van Israƫl, maar blijkbaar is onze vrees te groot om op hun gevoelige tenen te trappen en hierdoor economische schade te lijden. Voor Rusland was men minder voorzichtig ..

Wij Europeanen moeten aan beiden durven zeggen : ā€œ Basta, nu is het genoeg geweest !” Met jullie gekibbel en moordpartijen breng je onze bevolking in gevaar. Je gaat er nu mee stoppen en rond de tafel zitten om tot een akkoord te komen. Europa moet wat moediger zijn en op de tafel durven kloppen ! Voorwaarden durvenĀ  stellen voor steun en handel. Indien ze als een angsthaas werkloos blijft toekijken of de kat uit de boom kijkt, zal een grote politieke en economische ontgoocheling haar lot zijn .

In tegenstelling tot wat de Westerse media en de politiek verkondigen, is de Arabische wereld niet zo verdeeld . Een eigenschap van de Arabieren is hun geduld.
Kroonprins Mohammed bin Salman (MBS) heeft het 20 jaar oude plan voor het Palestijns probleem terug bovengehaald. Dat plan werd aangenomen door de Arabische en moslimwereld in 2002. Europa heeft er alle belang bij hier actief aan mee te werken indien ze nog een rol wenst te spelen in dit gebied .Ongeacht wat de USA hierover denkt.
BlackRock zal de USA wel doen bijdraaien. Ze zijn trouwens hun koers aan het wijzigen in dit deel van de wereld, in tegenstelling met de opvattingen van deĀ  huidige USA administratie. Kapitalisme kent geen ideologie of moraliteit,Ā  alleen ā€œ return on investmentā€. Alleen het volk kan de kapitalisten een moraliteitĀ  opleggen ! Dat is dan ook aan het plaatsgrijpen in de USA en de EU via het volk en de jeugd.

Staatsmanschap is zich ten dienste stellen van de volgende generatie en niet zich verblinden in zijn eigen waarde ! Is dit nog mogelijk in onze Westerse wereld ?

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *