Facebook

Klimaatstakingen!

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 20/09/2019 - 27/09/2019
Hele dag

Categorieën Geen Categorieën


BELGIE: 20 september

Op maandag 23 september organiseren de Verenigde Naties een klimaattop in New York om de uitvoering van het Akkoord van Parijs concreter te maken en te versnellen. Deze ontmoeting biedt de gelegenheid om de politici te herinneren aan de urgentie om meer ambitieuze en eerlijke daden te stellen.

Daarom beantwoorden de Klimaatcoalitie en vele andere klimaatactoren zoals de jongeren, grootouders en arbeiders de wereldwijde oproep voor een klimaatstaking op vrijdag 20 september. We willen dat de Belgische en Europese beleidsmakers de klimaatverandering eindelijk behandelen als een klimaatcrisis! Deze staking zal ook het startschot geven aan een week vol actie in België.

Save the date & spread the word: http://www.klimaatcoalitie.be/klimaatstaking. 

 

NEDERLAND: 27 september

Op vrijdag 27 september doen wij mee met de wereldwijde klimaat staking, en gaan wij massaal naar Den Haag voor een sociaal rechtvaardig klimaatbeleid!

Tijdens deze staking zijn we niet op kantoor, school, de zaak of buiten aan het werk, maar gaan we richting Den Haag om te pleiten voor een sociaal rechtvaardig klimaatbeleid.

Mensen van over de hele wereld ervaren nu al de gevolgen van klimaatverandering, grote droogtes in Azië; de extreme hittegolf in Europa; bosbranden op de Noordpool; en ga zo maar door. Het huidige klimaatakkoord zal niet in staat zijn om de klimaatcrisis tot een halt te brengen, de grote vervuilers blijven gespaard en de uitstoot van broeikasgassen zal te weinig afnemen. Met een akkoord als dit worden jonge mensen wereldwijd opgescheept met een vrijwel onleefbare planeet.

Daarom eisen wij een Green New Deal: een samenlevingsbreed plan wat klimaatverandering wél serieus neemt, waarmee Nederland klimaatverandering kan aanpakken door massale investeringen in schone energie, groen werk, betaalbaar openbaar vervoer en een groene leefomgeving voor iedereen!

De enige manier om klimaatverandering aan te pakken is door Nederland socialer en leefbaarder te maken. Staak mee op 27 september!

Organisaties in coalitie:
Fridays For Future Nederland, Earth Strike Nederland, Code Rood, Fossielvrij NL, Teachers For Climate NL


Reacties plaatsen niet mogelijk

%d bloggers liken dit: